Hyr bil och res runt på Gran Canaria

Gran Canaria har länge varit ett av de mest populära resmålen för svenskar och det är det än idag. Det är den största ön av totalt 13 stycken i den spanska ögruppen Kanarieöarna. Samtliga öar är så kallade vulkanöar och just Gran Canaria ligger belägen sydost om Teneriffa och väster om Fuerteventura. Gran Canaria är en fantastisk ö med mycket att erbjuda för alla resenärer. Det bästa sättet att utforska öns alla pärlor är med bil.

Flygplatsen ligger i den största staden på ön, Las Palmas. Det är oftast Las Palmas som de flesta turister utgår från och här finns det goda möjligheter att hyra bil. I direkt anslutning till ankomsthallen finns flertalet olika biluthyrningsfirmor att välja på. För att enklast få ut en hyrbil rekommenderas det att boka i förväg för att sedan hämta ut den på uthyrningskontoret. Några av de firmor som finns att välja på på flygplatsen är AVIS,TopCar och InterRent.

En ö med växlande landskap och natur

Gran Canaria bjuder sina besökare på en växlande natur och genom att investera i en hyrbil kan du enkelt ta sig runt för att uppleva stora delar av ön. Vägarna är i bra skick och det är enkelt att hitta. Ett tips är att köra upp på öns vulkan för en häftig upplevelse som är något utöver det vanliga. På Gran Canarias egen hemsida kan du läsa mer om det otroliga landskapet som ön bjuder på. Här finns allt från vackra stränder, golfbanor och uteliv till lugna idyller och höga berg med en fantastisk utsikt.

Smidigaste sättet att boka en hyrbil är genom internet, vilket är möjligt från i princip alla hemsidor. Orlando Rent A Car är en biluthyrare som finns på Gran Canaria, vilka erbjuder personlig service över hela ön. Du kan smidigt boka hyrbil i Gran Canaria på deras hemsida redan innan du åker ner. Hos dem kan du hämta ut din hyrbil på flera orter på Gran Canaria, däribland Las Palmas, Puerto Rico och Playa del Inglés. Är du över 21 år får du hyra till ett billigare pris hos Orlando Rent A Car.

Utflyktsmål på ön

Las Palmas är den största staden på ön och den är lätt att köra i som turist. Östkusten bjuder på solstränder för den badsugna och även ett häftigt ökenlandskap som nås enkelt med bil. Palmitos Park är en stor fågelpark med mängder av papegojor som är en inbjudande utflyktsmål på ön, de erbjuder även delfinshower. Playa del Inglés är en stad på södra delen av ön där du kan delta i ett sprakande nattliv som pågår långt in på småtimmarna.

Det finns gott om restauranger runt om i Gran Canaria och har du hyrbil så behöver du inte känna dig låst till de som finns i din närhet. Till exempel så hittar du Restaurante Las Cañadas cirka en timme med bil utanför Las Palmas. Detta är en trevlig restaurang belägen precis vid en småbåtshamn. Här serveras allt från fisk och skaldjur. Är du intresserad av fine dining rekommenderar vi ett besök på Restaurante Valle de Mogan i just Mogan. Här äter du omgiven av en fantastisk vacker bergsutsikt.

Upplev sanddynorna hos Maspalomas

Har du hyrbil kan du också ta en tur till Maspalomas och se de vackra sanddynorna. Maspalomas ligger på den södra delen av ön och är en väldigt lugn ort med låg bebyggelse och flera palmer. Orten huserar även några av öns bästa golfbanor om du är intresserad av att slå några hål. Föredrar du att ligga på stranden har du kommit helt rätt, då det är öns längsta. Här kan du antingen hyra solstol för en billig peng eller ta med dig din egen handduk.