Undvik dyra taxiresor med hyrbil

När du är på semester är det ofta lätt att hitta taxibilar ståendes lite överallt. Många turister är beroende av att kunna ta sig runt med hjälp av taxi och i och med det är taxibolagen också bra på att ta rejält betalt. Bussar vet du kanske inte vilken tid de går eller om de går till stället du ska till. När taxiresorna summeras efter en semester blir det ofta dyrare än planerat.
Att budgetera för dyra taxiresor är kanske inte så vanligt när du planerar din semester, men med tanke på hur mycket pengar som kan gå åt kan det vara smart. Genom att hyra en trygg och bra bil du kan köra runt med på din resa slipper du betala taxi varje gång du ska ta dig någonstans, vilket gör hyrbilen till en fantastisk lösning. I längden blir hyrbilsalternativet mer fördelaktigt än taxi.

Från flygplatsen

De flesta av oss anländer till vårt semesterresmål via luften, vilket i praktiken kan innebära en bra bit bort från hotell och slutdestination. Det är sällsynt att boendet ligger i direkt anslutning till flygplatsen, och det brukar därför sluta med att man tar en taxiresa från flygplatsen till boendet. Genom att boka en hyrbil med upphämtning direkt på flygplatsen behöver du inte lägga pengar på dyr taxi, från eller till flygplatsen.

Taxiresorna till och från flyget brukar vara ganska kostsamma för turister, vilket gör att det faktiskt kan löna sig att boka en hyrbil redan i samband med beställningen av resan, enbart för att ta dig till och från flyget. För att komma undan så billigt som möjligt är det en fördel att ha gjort lite förberedelser innan du ska hämta upp din hyrbil. Det är ofta billigare och smidigare att boka i förväg. Här ser du ett exempel på vad det finns för alternativ på en flygplats.

Hitta bästa priset på hyrbil

För att hitta det bästa priset på din hyrbil är det bra att kolla vad olika firmor erbjuder innan du bokar. Genom att ta hjälp av en hemsida där alla biluthyrare finns samlade kan du enkelt hitta det du är ute efter. Ett exempel på en sådan sida är Rentalcars. Hos Rentalcars kan besökaren enkelt välja upphämtningsplats och återlämningsplats, samtidigt som du kan välja olika bilmodeller, för att få fram de mest förmånliga priserna och rätt upplevelse för dig.

Reser du med hela familjen tar du kanske med exempelvis bilbarnstol och barnvagn på flygplanet, och då är det perfekt att kunna spänna fast stolarna och lasta in vagnen direkt i en hyrbil. Att montera bilbarnstolar i taxibilar fram och tillbaka är både tidskrävande och besvärligt. Genom att hyra en bil vet man med säkerhet att bilstolen sitter på rätt plats när man ska åka iväg, vilket spar mycket tid och energi på semestern.

Taxi till utflykter

På semestern är utflykter av olika slag en vanlig aktivitet. Kanske planerar ni att åka till ett vattenland eller shoppingcenter? Vid sådana tillfällen är taxi en enkel lösning, men efter några utflykter blir det ett kostsamt sätt att färdas på. Viktigt att komma ihåg är att det alltid blir två taxiresor varje gång man ska göra något. På större utflyktsmål finns alltid gott om parkeringar vilket gör hyrbilen till ett både praktiskt och mer prisvärt alternativ.