Läs detta innan du hyr bil

Är du resenär som är ovan med att hyra bil kan det kännas skrämmande att ta steget att hyra en egen bil på semestern. Det behöver det inte vara, de som tar steget att börja hyra bil på semestern fortsätter ofta att göra detta. Läs denna text innan du hyr din bil för att vara förberedd. Vi kommer i denna text att guida dig igenom några punkter med tips som kan vara bra att ha med dig inför din nästa hyra av bil.

  • Vågahyrbil
  • Förbered dig innan din bilhyra

Gör research

Ska du hyra bil för första gången är det bra att vara väl förberedd innan du tar steget och bokar. Försök att ta dig tid till att jämföra olika företag som hyr ut bilar, läs gärna även recensioner från andra kunder för att inte få en förskönad bild av biluthyraren. För att undvika missförstånd och i värsta fall dyra extraavgifter är det smart att läsa igenom villkoren noga innan du bokar din hyrbil, känner du dig osäker på något bör du kontakta företaget.

Många gånger är det betydligt mycket billigare att hyra bil om du bokar den en bit i förväg. Gör du dessutom det så kan du vara säker på att bilen du önskar hyra finns tillgänglig och även eventuella extrautrustningar såsom bilbarnstol och GPS. De flesta företagen som hyr ut bilar tillåter endast en förare, vill du lägga till en extra förare brukar det tillkomma en avgift. Är ni flera som ska köra bilen är det därför viktigt att ha koll på det innan ni bokar.

Läs på villkoren innan ankomst

Rekommenderat är att boka hyrbilen online och på så vis får du tid att gå igenom villkoren i lugn och ro och slipper känna dig orolig för att ha missat någon viktig detalj. När du väl ska hämta ut din hyrbil är det vanligt att företaget försöker sälja på dig någonting extra, till exempel en extra försäkring eller en bättre och större bil. För att slippa bli lurad på plats bör du i förväg ha bestämt dig för vilken bil och vilken försäkring du vill ha.

Något du inte vill råka ut för är att företaget försöker anklaga dig för en skada på bilen som du inte har orsakat. Ett tips är att fota bilen samt betrakta den grundligt innan du lämnar hyresstationen för att uppmärksamma eventuella skador som ej finns med på ditt kontrakt. Har du bilder på skadorna på bilen som fanns där innan du hämtat ut bilen kan du ta fram dessa bevisen för att visa biluthyraren om de skulle anklaga dig för någon skada du er orsakat.

Håll koll på bränslepolicyn

Innan du hämtar ut din hyrbil bör du ha full koll på vilken bränslepolicy som gäller för just din biluthyrare, detta för att undvika oväntade kostnader när du väl är på plats. Vanligtvis tar hyresstationen en kostnad för fulltank vid upphämtning för att bilen sedan skall lämnas åter med tom tank. En enkel med väldigt viktig grej som kund hos en biluthyrare att ha koll på är vilket bränsle som bilen ska tankas med, råkar du tanka bensin i en dieselbil kan det bli dyrt.